Zonne-energie
Tesla maakt zonnepanelen tien procent goedkoper

Tesla maakt zonnepanelen tien procent goedkoper

30 november 2018

Autobouwer Tesla verlaagt de prijs van zonnepanelen die het bedrijf aanbiedt voor de Solar Roof. De prijs gaat tien tot twintig procent omlaag, melden diverse media.

 “Door verbeterde efficiency zijn we nu in staat om de prijs van onze zonne-energie systemen te verlagen”, stelt een woordvoerder van het bedrijf tegenover CleanTechnica.

De zonnepanelen maken deel uit van Tesla’s zonnedak: Solar Roof, dat geleverd wordt door dochterbedrijf SolarCity. In het dak zijn de zonnepanelen geïntegreerd. In combinatie met de thuisaccu Power wall wordt het mogelijk om huizen van het normale energienet af te sluiten en zelfvoorzienend te maken. 

Integratie met Tesla-winkels

De prijsverlaging komt volgens het bedrijf vooral doordat er efficiënter verkocht wordt. De verkoop vindt nu plaats vanuit de bestaande winkels waar ook de auto’s verkocht worden. Eerder werd er nog bij mensen aan de deur verkocht. In de Verenigde Staten kan deze manier van verkopen volgens CleanTechnica duizenden dollars kosten.

Tesla’s nieuwe strategie zorgt ervoor dat klanten gemiddeld $ 3.000 tot $ 5.000 minder betalen voor hun panelen. “Deze verandering zal, met onze inspanningen om panelen sneller te installeren, zorgen voor een snellere transitie naar duurzame energie”, aldus de zegsman. Bij grotere oppervlakken is de besparing nog groter, daar gaat de prijs meer dan twintig procent omlaag.

Overstappen op zonne-energie

Het zonnedak moet huishoudens overtuigen die vanuit esthetische overwegingen tot nu toe niet overstapten op zonne-energie. Daarnaast is het dak een interessante optie voor huishoudens waarvan het dak aan vervanging toe is. Populair is het dak in ieder geval wel: het zonnedak was vanaf april 2017 te bestellen, maar was al snel uitverkocht tot ver in 2018.

Garanties

Tesla biedt op zijn website een stroomgarantie en een garantie op weerbestendigheid aan van dertig jaar. De garantie op de dakpannen zelf is oneindig, stelt Tesla: “Solar Roof-dakpannen zijn gemaakt van gehard glas en zijn meer dan drie keer sterker dan normale dakpannen.”

Bron: www.duurzaambedrijfsleven.nl

 

Alle platformen van ODE